View Post

Пронаоѓање на нови погодни пазари за зголемување на Вашата продажба

Како да ја зголемите продажбата? Со продажба на  повеќе кај постоечките клиенти дефинитивно е опција. Но, што ако Вашите постоечки клиенти едноставно не можат да купат повеќе? Начинот на кој треба да …

View Post

Светскиот пазар достапен преку интернет продавница

Извештајот за состојбата со електронската трговија што го изготви УСАИД на барање на Министерството за информатичко општество и администрација, покажа дека електронската трговија, во нашата земја не е доволно развиена …

View Post

Промоција и реклама

Во промоција спаѓа сето она што можете да го сторите за да влијаете врз луѓето да ги купат вашите производи. Рекламирањето има за цел да им се соопшти на луѓето …

View Post

Мал број или многу различни производи?

Грешка која ја прават произведувачите е што се обидуваат да продадат секому. Создаваат премногу различни видови стоки, или премногу големини или модели на истите стоки. Понекогаш е течко да се …

View Post

Маркетинг

Маркетингот е начин луѓето да ги посакаат вашите стоки, да ги продадете, да ги испорачате до купувачите и да наплатите за нив. Маркетинг значи да се биде активен на секој …

View Post

Презентирање на Вашиот бизнис

Избегнете ги овие грешки при склопување на Вашата бизнис презентација Секој сопственик на бизнис доаѓа до точка каде што може да му биде потребна поддршка од инвеститори. Извори на инвестиции не …