Архива

Шест основни совети за успешно буџетирање на мал бизнис

Бидете реални Основа на секој буџет е проценка на приходите на бизнисот. Колку е попрецизна проценката на приходите, толку е посилен и корисен буџетот за сопственикот на компанијата. Ван Билсон вели …

Posted in Финансирање | Comments Off on Шест основни совети за успешно буџетирање на мал бизнис

Начини за финансирање на стартап бизнисите

Ставањето на сите јајца во една кошница никогаш не е добра деловна стратегија . Ова е особено точно кога станува збор за финансирање на нов бизнис. Не само што ќе се диверзифицираат изворите на …

Posted in Финансирање | Comments Off on Начини за финансирање на стартап бизнисите

Зошто на еден бизнис му се потребни финансии и извори на финансирање

Финансиите се однесуваат на извори на пари за бизнис. Финансиите се потребни  за: започнување на бизнис, на пример, плати за простории, нова опрема и рекламирање водење на бизнисот, на пример, да има доволно пари за …

Posted in Финансирање | Comments Off on Зошто на еден бизнис му се потребни финансии и извори на финансирање

11 совети за менаџирање на финансиите на Вашиот бизнис

Започнувањето на нов бизнис во конкурентен деловен свет е возбудливо искуство, но исто така е ризично. Треба да се справи со бесконечен прилив на сложени проблеми и административни задачи, кои …

Posted in Финансирање | Comments Off on 11 совети за менаџирање на финансиите на Вашиот бизнис

Повеќе слободни пари – како резултат на помало врзување на пари во залихи

Парите се најважното средство за водење на вашиот бизнис.парите ви овозможуваат да купите репроматеријали,да ги исплатите работниците и канцеларисткиот персонал,како и да платите за други трошоци какви што се кирија,осигурување,телефон …

Posted in Водичи, Планирање, Производство, Финансирање | Comments Off on Повеќе слободни пари – како резултат на помало врзување на пари во залихи

Зошто ми се потребни финансиски извештаи ако имам мал бизнис?

Три причини зошто ви се потребни финансиски извештаи во вашиот бизнис Ако имате регистрирана компанија, мора да имате финансиски извештаи. Еве три причини зошто. Ако ви треба финансирање за вашиот …

Posted in Водичи, Даночни обврски, Сметководство, Финансирање | Comments Off on Зошто ми се потребни финансиски извештаи ако имам мал бизнис?

Презентирање на Вашиот бизнис

Избегнете ги овие грешки при склопување на Вашата бизнис презентација Секој сопственик на бизнис доаѓа до точка каде што може да му биде потребна поддршка од инвеститори. Извори на инвестиции не …

Posted in Водичи, Маркетинг, Планирање, Финансирање | Comments Off on Презентирање на Вашиот бизнис

Финансирање: Термини и дефиниции

Кога ќе пристапите на потенцијалниот финансиер за да обезбедите позајмување за започнување или проширување на вашиот бизнис, најдобро е да бидете свесни за некои термини кои се користат и што …

Posted in Водичи, Финансирање | Comments Off on Финансирање: Термини и дефиниции