Отворен повик за компаниите кои имаат потреба од практиканти

Врз основа на Оперативниот план за активните програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, за мерката …

Posted in Новости, Огласи, Огласи и повици | Comments Off on Отворен повик за компаниите кои имаат потреба од практиканти

АВРМ ја објави мерката ПРАКТИКАНТСВО за невработените лица

Врз основа на Оперативниот план за активните програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, за мерката …

Posted in Новости, Огласи, Огласи и повици | Comments Off on АВРМ ја објави мерката ПРАКТИКАНТСВО за невработените лица

Објавен јавниот повик за млади земјоделци

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР) го објави јавниот повик за мерката 113 Поддршка за поттикнување на земјоделското производство, стои во соопштението. Од 10 февруари до …

Posted in Новости, Огласи, Огласи и повици | Comments Off on Објавен јавниот повик за млади земјоделци

ПРЕТПРИЕМНИШТВО – САМОВРАБОТУВАЊЕ СО ГРАНТ

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АКТИВНА МЕРКА: (ОП 2020 МЕРКА 1) ПОДДРШКА ЗА САМОВРАБОТУВАЊЕ (ПРЕТПРИЕМНИШТВО) НАМЕНА НА ЈАВНИОТ ОГЛАС: ЈАВЕН ОГЛАС НАМЕНЕТ ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА ВАЖИ ОД 13.02.2020 ДО 30.06.2020   Ако …

Posted in Новости, Огласи, Огласи и повици | Comments Off on ПРЕТПРИЕМНИШТВО – САМОВРАБОТУВАЊЕ СО ГРАНТ

ПРЕТПРИЕМНИШТВО – САМОВРАБОТУВАЊЕ СО КРЕДИТИРАЊЕ

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АКТИВНА МЕРКА: КРЕДИТИРАЊЕ 2019 (ПЕТТИ ПРЕСЕК) НАМЕНА НА ЈАВНИОТ ОГЛАС: ЈАВЕН ОГЛАС НАМЕНЕТ ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА ВАЖИ ОД 01.02.2020 ДО 31.12.2020 Агенцијата за вработување на Република Северна …

Posted in Новости, Огласи, Огласи и повици | Comments Off on ПРЕТПРИЕМНИШТВО – САМОВРАБОТУВАЊЕ СО КРЕДИТИРАЊЕ

Сè што треба да знаете за поврат на ДДВ

Од први јули оваа година започнува повратот на 15% од данокот на додадена вредност. Оваа мерка МојДДВ ќе важи за фискални сметки до 30.000 денари платени во готово или картичка, …

Posted in Даноци, Даночни обврски, Новости | Comments Off on Сè што треба да знаете за поврат на ДДВ

Разликата помеѓу рамен и прогресивен данок

Даноците претставуваат задолжителна обврска на секое физичко или правно лице кон државата. Тие претставуваат еден од најважните приходи на државата, којашто ги наплаќа преку законски механизми. Даночната стапка го означува …

Posted in Даноци, Даночни обврски, Новости | Comments Off on Разликата помеѓу рамен и прогресивен данок

Деловни писма

Луѓето кои сами го водат својот бизнис треба да комуницираат со муштериите или со добавувачите со помош на писма. Деловното писмо честопати може да биде првиот впечаток што муштериите ќе …

Posted in Канцелариско работење, Новости | Comments Off on Деловни писма

Контакт со клиенти

Лицето што ја води вашата канцеларија вообичаено ќе одговара и на телефонот. Обучете го него или неа тоа да го прави јасно ефикасно. Гласот на телефонот може да биде првиот …

Posted in Канцелариско работење, Новости | Comments Off on Контакт со клиенти
0
Поддржувачи

0
Експерти

0+
Корисници
Image

Оваа веб-страна е подготвена со помош на Европската Унија. Содржината на оваа веб-страна е единствена одговорност на Тренинг Институт Коцка и МРЦГО и во никој случај не може да се смета дека е одраз на ставовите на Европската Унија.
Image

Институтот за обука "КОЦКА" е непрофитна граѓанска организација која нуди обуки и консултантски услуги на невладиниот и граѓанскиот сектор, организации за меѓународен развој, единици на локалната самоуправа (ЕЛС), бизнис секторот, но често, а и на нивно барање, постојат успешни соработки и со владини и национални институции.

Image

Македонски Развоен Центар за Граѓански Организации

ул. Сава Ковачевиќ бр. 47 ѓ, лок. 12, 1000 Скопје
+389 71 257783
contact.mdcco [at] gmail.com

ПРОЕКТ: Паметна алатка за управување со бизнис

Имплементатор: Тренинг Институт КОЦКА 
Кукушка 4А, 1000 Скопје, Македонија
+389 2 2460876
info [at] kocka.mk